Ohlédnutí

Jsme téměř u konce speciálního období, kdy nám bylo umožněno se zklidnit a více reflektovat sami sebe. Pokud budete mít chvíli, zastavte se a uvědomte si, co vám toto období přineslo, co jste si sami o sobě zvědomili. To, co bylo skryté, vylezlo na povrch a my už dále nemůžeme dělat, že to není.

Máme možnost nyní vše měnit s větší lehkostí a podporou. Spoustě z nás se do změn zažitých vzorců chování, které nám doposud sloužily a fungovaly, nechce. Tyto vzorce si předáváme z generace na generaci jako poklad a nyní se jich máme jen tak vzdát? Může to být hra na oběť a viníka, nebo na skrývání se, zahalování své podstaty, svého srdce a  mnoho dalších.

To, co žijeme my, učíme své děti. Většina rodičů své děti miluje a dělá to nejlepší, co v daný okamžik umí a může. Ale co kdybychom byli jen o trochu laskavější, láskyplnější, prostě jen tu pro něj byli, bez požadavků na výkon, bez požadavků, že je potřebujeme měnit. Dovedeme si představit, že bychom toto udělali pro sebe? Byli na sebe laskavější, byli vůči sobě soucitnější, prostě bychom zde byli. Za pomoci manifestace bychom nechali, aby bylo tvořeno pro nás a otevřeli prostor pro toto tvoření, bez lpění, očekávání. Svět by byl najednou lepším místem a to přece každý z nás chce.